сряда, 24 юли 2013 г.

И освен всичко останало – конкурс за шеф на БНТ!

Посещение в София на еврокомисар Вивиан Рединг, която беше възприета от някои наши сънародници като месия, способен да реши всичките ни проблеми... После - среднощни протести пред сградата на Народното събрание, обсади, барикади, сблъсъци...
В такава обстановка се проведе изборът за генерален директор на БНТ. 
През първия ден от този конкурс предположих, че има голяма вероятност г-н Валерий Тодоров да бъде избран от СЕМ за отговорния и престижен пост. Имах такива предположения, защото г-н Тодоров в концепцията си показа склонност към някаква форма на обединение на БНТ и БНР, а в СЕМ и не само там някои хора много харесват идеята за обединение на двете медии.  Имах предвид и друго: по време на двата си мандата като ръдоводител на БНР г-н Тодоров успя да убеди СЕМ, че е човек, който създава спокойна обстановка в медията. Мога да кажа, че това спокойствие се дължи единствено на тоталното потушаване на всяка критика, на маргинализирането на хората, които си позволяват различно мнение. Твърдя го от личен опит.

След като видях по БНТ2 голяма част от представилите се кандидати за шеф на БНТ, си мисля, че може би СЕМ все пак ще вземе логичното решение победител в конкурса да бъде някой от кандидатите, който има по-голям стаж в телевизията. Много ясно си пролича по време на събеседванията кой познава в детайли работата в БНТ и кой е външният човек. А за разминаванията между заявените намерения на Валерий Тодоров за БНТ, които коренно се разминават с онова, което той направи в БНР, вече писах в блога си на 22 юли.

Няма коментари:

Публикуване на коментар