вторник, 7 януари 2014 г.

Кой е номер 1 в програма „Хр.Ботев”?


                Бях се зарекла да не пиша по проблемите на БНР преди да минат някои януарски празници, но се случи да ми дойде вдъхновението точно на Ивановден.  Може и никак да не е случайно – баща ми Иван беше революционер по дух, непримирим към всякакви намирисващи на задкулисие прийоми.
                Днес колеги ми казаха, че в ефир върви клип за три номинации кой е номер 1 в програма „Хр.Ботев”. Малко по-късно видях и информацията в сайта на програмата ни и сега я предлагам на вниманието ви с цел да бъде поощрено гласуването. И на мен ми е интересно кой от тримата колеги, посочени като първа селекция, ще грабне титлата номер 1. Мисля обаче, че би било редно да се обясни по-ясно на слушателите как беше направена тази първа селекция – всъщност, до нея се стигна след тайно гласуване от колегите в самата програмата. В името на прозрачността би било логично да се съобщи колко души общо са гласували, кои други имена, освен споменатите три, са били посочени от колегията и по колко гласове са събрали. Но такава информация никой не сметна за нужно да предостави.
                Другото, което си мисля, е, че ако искаме изборът на номер 1 в програмата ни да бъде представен като „народен вот”, би било по-добре още от самото начало да се обърнем към аудиторията с въпроса кого смята за свой фаворит, а не да й се дава възможност да избира само между 3 имена. Едно такова допитване щеше да бъде неофициална анкета за популярността на отделни  радиотворци и предавания. Би било редно след това да бъдат изброени всички имена, посочени от слушателите... Само че имам съмнения дали тогава точно тези трима колеги щяха да излязат начело - нито един от тях няма собствено авторско предаване, понякога участват с материали в програмата. Някои имат изяви и извън радиото, но в случая става дума за номер 1 в „Христо Ботев” на БНР. Иначе и тримата са членове на административното ръководство, но за слушателите това няма особено значение.
                Та в крайна сметка се питам защо, след като трябва да се избира измежду трима представители на административното ръководство, изборът се предоставя на слушателите. Трябваше и окончателната селекция да си бъде направена от колегите в програмата ни (поне от тези, на които е останало желание да участват в подобни гласувания) и тогава щеше да се разбере кой е най-популярен като началник сред активно гласуващите членове на колектива.  
                Но това е мое лично мнение. А иначе, както вече споменах, предоставям линк с информация за гласуването кой е номер 1 в програма „Христо Ботев” и нека най-добрият победи:
               


Няма коментари:

Публикуване на коментар