неделя, 10 май 2020 г.

Поля Станчева е новият програмен директор на БНР - 2020 г.

Колеги от БНР, да не пропусна да ви честитя новата програмна директорка Поля Станчева, на мястото на пенсионирания Мартин Минков! Четох преди ден-два във в. „Галерия“, че бившата ген.директорка „Отново дефилира в радиото“ , но честно казано, ми се стори абсолютен фейк нюз. Обаче не било! Писа го друг бивш ген.директор, Велерий Тодоров, който пое поста след Полиния втори мандат ("Две фейк дипломи и две фейк лични карти на нов стар директор в БНР")
Само не знам с коя година на раждане се е представила Поля при назначаването си – с истинската 1957-а, според която тя би трябвало от около 2 г. вече да е пенсионерка, или с другата, която преди време си избра по собствено желание – 1961-а, и според която пенсионирането й тепърва предстои. Вероятно е с втората. ("Поля Станчева с две ЕГН-та") Иначе е малко конфузно да пенсионираш един заради навършена възраст и да назначаваш на негово място друг, който вече трябва да е пенсиониран.
В статията на в. „Галерия“ се казва, че Поля Станчева очевидно дължи назначението си на подкрепа от Външно министерство. Иначе са наблегнали предимно на културните интереси на Поля Станчева, на любовта й към фолклора, която я кара да се чувства най-добре в Чупетльовата къща в Самоков – паметник на културата, която е нейна собственост. Там бившата генерална директорка на БНР пази своите колекции от национални костюми от цял свят.
В публикацията е разказан трогателен случай как Поля се сдобива с изключително скъпо кимоно в Япония, където е решила да придружи  Детския радиохор при турнето му (през двата си мандата като шеф на националната медия Поля използваше всяка възможност да попътува по света). Просто домакините разбрали колко харесва генералната директорка на БНР красиви, (което обикновено означава скъпи) кимона и й го подарили!
В същата статия цитират мечтите на Поля с какво щяла да се занимава, ако живеела в епохата на Просвещението. Би била покровителка на изкуствата! – споделя тя. Ех, да беше се родила Поля Станчева в епохата на Просвещението! Но тъй като е наша съвременничка, просто е назначена за нов програмен директор на БНР.

Както го е казал Алеко Константинов във фейлетона си „Разни хора, разни идеали“: „Ашколсун на кокона Поликсени!“     



Няма коментари:

Публикуване на коментар